Две двойки си поделят 6891 лв. за ин витро

Хасково

от Екип Марица 271 прегледа 0

Милена Христова Димитрова и Емил Руменов Бабов от Свиленград, хасковлиите Хатидже Рамадан Мехмед и Николай Антонов Николов са двойките, които ще получат средства за инвитро процедури от благотворителните кампании на областния управител и фондация „Искам бебе”. След жребия Мария Янева, председател на фондацията, се обяди на двойките по телефона, за да им съобшщи новината.

Мария Янева се свърза по телефона с двойките и им съобщи добрата новина. Областният управител Станислав Дечев благодари на всички дарители, на учениците и децата от област Хасково, както и на медиите за подкрепата за каузата „За повече деца в България“. Представителят на Photoschool за Хасково Иван Златев също пожела сбъдване на най-съкровената мечта на тези двойки и обяви, че организацията им и в други градове ще се включи в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми чрез фондация „Искам бебе“ .

За финансиране тази година са кандидатствали 7 двойки от Хасковска област. В процеса на събиране на документи обаче, чудото се е случило, и една от дамите е забременяла, в момента семейството очаква своето бебе. Затова в надпреварата за финансирането участваха 6 двойки с репродуктивни проблеми.

„Благодарение на хилядите дарители от Хасково и областта в от Коледните инициативи, които организирахме съвместно с фондация „Искам бебе“ събрахме общо 5890,70 лв. Малко по-късно към нашата кауза „За повече деца в България“ се присъединиха талантливите млади хора от Photoschool и благодарение на тях към сметката прибавихме нови 1001 лева. Т.е. 6891 лева ще бъдат разделени между две двойки, кандидатствали за финансиране по критериите на Фондацията“, каза областният управиел Станислав Дечев.

Коментари