Дрогиран трафикант превозва 19 нелегални край Димитровград

Регион

от Екип Марица 357 прегледа 0

Дрогиран трафикант превозва 19 нелегални край Димитровград

Четирима младежи са арестувани за трафик на 19 нелегални чужденци край Димитровград. Дрогиран зад волана бил 22-годишният шофьор на микробуса, превозвал мигрантите, съобщиха от полицията.
След получена информация за трафика на нелегални на магистрала “Марица“ блила проведена операция от криминалисти от Хасково, Харманли и Димитровград. В 6,10 часа на магистралата в посока Пловдив бил спрян "Мерцедес“. Леката кола шофирал 23-годишен харманлиец.
Спътници му били негов съгражданин на 22 г. и 21-годишен свиленградчанин. В хода акцията се оказало, че тримата са ескорт на спрян микробус "Фиат“ с 22-годишен от с.Бисер.
В задната част на буса имало 19 чужди граждани между 13г и 26г. 16 аг тях заявили, че са афганистанци, другите трима обяснили, че са от пакистан. . Дузина от чужденците били непълнолетни момчета. Те са предадени на Дирекция „Социално подпомагане“ в Димитровград, а останалите са настанени в центъра за временно настаняване на чужденци в Любимец.
Четиримата българи са за 24 часа в димитровградското районно. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава. Образувано е досъдебно производство.
В хода на работата срещу двамата водачи на автомобилите са стартирали и бързи производства. Шофьорът от Бисер карал под въздействието на марихуана, а аверът му от Харманли бил зад волана, въпреки че книжката му е отнета за срок от година./Марица