Докога безчинства?! Полицаите, пребити от цигани в Ихтиман, проговориха за ужаса

България

от Екип Марица 290 прегледа 0

Докога безчинства?! Полицаите, пребити от цигани в Ихтиман, проговориха за ужаса

Всеки има право да казва каквото и да е. Мои полицейски служители са били нападнати. С усилието на екипа, който ръководя, успяхме да установим нападателите. Това заяви в ефира на "Здравей, България" началникът на РУ на МВР - Ихтиман Лъчезар Колев по повод на вчерашното безчинство срещу униформени от ромите в града.

До напрежението в града се стигна след опит на полицията да задържи шофьор, който по думите им, бил пиян. Младен Маринов проговори за безчинството в Ихтиман, призна какво следва! Последвала гонка, а в ромската махала полицаите били посрещнати от около 60 души. Служителите на реда разказват, че са им нанесени удари по лицето и тялото. Майката на един от задържаните пък се оплака, че е била бита от полицаи. "На територията на град Ихтиман има много роми и все пак това не е често явление.

Водачът е неправоспособен, имаме свидетелски показания, че същият е лъхал на алкохол. Лицето към момента е задържано и прибрано в ареста. Няма как да позволя да нападат служителите ми. Трябваше да извършим това, за което сме назначени", заяви началникът на РУ на МВР. "Добре съм, доколкото е възможно. Имам наранявания, едната ми ръка е зле. Извадили сме си медицински свидетелства. Имам силни болки в лявото рамо. Нашата работа не е да бием хората, а да пазим от безредици. Никоя жена не е удряна и аз смея да го твърдя. Бяха не 60, а 100 човека. Вие бихте ли си позволили 4 души да удряте и да се биете сами с толкова хора? Ние с по-голямата част от ромското общество се разбираме съвсем нормално", призна един от битите униформени. "Случвало се е и друг път да има такова напрежение. Рядко е обаче, не мога да кажа, че е ежедневие. Нашата работа е предимно с ромите. Напрежението и преди е ескалирало. Този път не можахме да ги спрем и тълпата ни наби", казва друг от пребибитети служители.

blitz.bg

Коментари