Димитровградчани обраха наградите в конкурса “С очите си видях бедата”

култура

от Михаил Михайлов 853 прегледа 0

Двадесет млади художници бяха отличени на церемония в хасковския Младежки център от облатния конкурс за детска рисунка “С очите си видях бедата”. Те ще участват и на националните финали на конкурса за детска рисунка в София през октомври. В провеждащото се за 19-ти пореден път състезание се включиха 86 деца от цялата област. Изложбата на тема бедствието през детските очи ще остане във фоайето на Младежкия център до 24 май.

Първата категория е за Деца и ученици от всички общообразователни училища. В първа група от 7 до 10 г. първа е Дейна Георгиева от Димитровград, следвана от 8-годишната рускиня София Горяйнова, която от две години е в Харманли и Виктория Ангелова от Хасково. Втора група от 11 до 13 г. – първа е Виктория Бамбалова от Любимец, втори е Георги Грозев от Димитровград, а трета е Преслава Славова от Ивайловград. Трета група от 14 до 18 г. – на първо място е Селенай Байрамали от Хасково, следвана от Георги Костадинов от Свиленград и Ани Атанасова от Любимец.

Втората категория е за Деца и ученици от профилирани паралелки, училища и школи по изобразително изкуство. Тук победители са Велизара Тенева, Адриан Трачев и Гергана Янкова – всички от Димитровград. Осемнадесет годишната Гергана Янкова беше нарисувала пожарникар в акция, а шедьовърът и бе достоен за всяка една изложбена зала в областния град.

Третата категория е за Деца и ученици от училища за деца със специални образователни потребности и домове за деца в неравностойно положение. В първа група призовата тройка е Румяна Стефанова и Златка Миладинова от Любимец и Митко Розков от Димитровград. Във втора група са отличени харманлийчетата Паола Павлова, Шукрие Недялкова и Таньо Асенов. В трета група награди получиха Георги Тодоров и Валя Шомова от Свиленград.

Наградите бяха връчени от гостите на тържеството Веселина Павлитова от инспектората и инспекторите по защита на населението инж. Петър Виденов и Людмил Иванов, водещ на церемонията беше инспектор по ЗН Любомир Василев.

Коментари