Димитровград 1947 излъга Сокол (Марково)

Спорт

от Алберт Димитров 140 прегледа 0

Димитровград 1947 излъга Сокол (Марково)

Тимът на Димитровград 1947 измъкна минимална домакинска победа с 1:0 на своя ст. Миньор срещу Сокол (Марково) с мач от 26-тия кръг на Югоизточната трета лига. Мачът се игра в събота следобед пред около 200 души зрители.

Двубоят започна по-добре за домакините и още във втората минута Андрей Атанасов не успя да се възползва от грешка на вратаря на гостите Александър Витанов. 60 секунди по-късно Атанасов отново пропусна.Чак в 12-тата минута дойде и първото положение за гостуващия тим, но стражът на домакините Дамян Кадиев неутрализира удара на Симеон Сталев. Кадиев още един път спаси тима си в 22-рата минута. По-интересните положения бяха пред вратата на Сокол, а таранът на домакините Андрей Атанасов беше главно действащо лице. В първата и единствена минута продължение на първата част, при една от многото си преси срешу гостуващия врататар, Андрей Атанасов отне топката, подаде я към Филип Сантов, който отбеляза за 1:0 точно преди почивката.

Втората част на двубоя протече в по-спокойно русло и с много малко и незначилни положения за гол. По този начин Димитровград 1947 се установи на 15-тото място в таблицата, а Сокол (Марково) са 13-тин но с мач по-малко. В следващия кръг Димитровград 1947 гостува на Атлетик (Куклен), а Сокол (Марково) приема втория във временното подреждане Созопол.

Коментари