Делян Добрев оттегли оставката си като депутат

Хасково

от Екип Марица 270 прегледа 0

Делян Добрев оттегли оставката си като депутат

Народният представител от ГЕРБ Делян Добрев е изтеглил оставката си като депутат от деловодството на парламента.

Като мотиви за решението е посочил засвидетелстваната подкрепа на народните представители от ГЕРБ, които не приеха желанието на депутата да напусне парламента.

Делян Добрев депозира молбата си за напускане на Народното събрание в началото на октомври миналата година след скандала между кмета на Хасково Добри Беливанов и местната партийна структура на ГЕРБ в региона, чийто областен координатор е депутатът. Добрев беше атакуван от депутати от БСП за назначения в общината.

Заради оставането на Добрев в парламента опозицията от БСП сезира Конституционния съд, като според социалистите отказът да бъде приета оставката му нарушава конституцията. В средата на месец декември миналата година КС допусна за разглеждане искането на БСП за установяване на противоконституционност на решението на Народното събрание. Докладчик по делото е Константин Пенчев, което трябва да се гледа на 16 януари.

Висшият орган трябва да се произнесе по въпроса дали Народното събрание може да отхвърля доброволно подадена оставка на народен представител.

Коментари