Деца от Крепост и Димитровград изпълниха хасковското поделение

Отборът по стрелба на Военно формирование 52 740 спечели купата за деня на Сухопътни войски

Градът

от Михаил Михайлов 802 прегледа 0

Отборът на военно формирование 52 740 в Хасково триумфално се завърна от състезание по стрелба, след като за пореден път спечелиха надпреварата с пистолет. Армейците изпревариха тимовете на полицията, охранителна полиция и други.

На традиционните стрелби по повод Празника на сухопътните войски отлично се представи и единствената дама в отбора. Старши сержант Татяна Петрова зае престижното второ място в индивидуалната стрелба с пистолет "Макаров".

Вчера деца от Крепост и Димитровград изпълниха поделението, тъй като имаше Ден на отворените врати. Сред първите бяха ученици от основно училище “Христо Ботев” в село Крепост и димитровградското ОУ “Алеко Константинов”.

Денят на отворените врати се провежда за поредна година в хасковското военно формирование 52 740 по повод 19 ноември – Празник на сухопътните войски.

Децата се запознаха отблизо с различни образци въоръжение, техника и екипировка, с които разполагат военнослужещите в Хасково.

Заместник-командирът майор Пламен Кирилов допълни, че във военното формирование има вакантни места за военнослужещи, но те все още не са обявени. Към момента няма хасковски военнослужещи на мисии в чужбина./Хасковска марица

Коментари