Червен депутат смята 80% от българите за дебили

България

от Екип Марица 383 прегледа 0

Червен депутат смята 80% от българите за дебили

Пловдивският депутат Иво Христов направи скандални изказвания за българите пред симпатизанти в Раднево. В тях той им дава обидни оценки и пряко защитава позицията на говорителката на руското Външно министерство Мария Захарова за спасяването на българските евреи.

"80% от населението са дебилни и не могат вече да се подписват", заяви депутатът, който коментира още: "Когато имаш един оскотял, необразован и примирен народ, манипулацията става много лесна".

Думите на Христов са по повод заявеното миналата седмица от говорителя на руското външно министерство Мария Захариева за спасяването на българските евреи, че това е станало благодарение на Съветската армия, съобщава Днес.бг.

Във видео от събитие в Раднево през уикенда Христов обяснява, че акцентът в изявлението на Захарова е посегателството срещу паметниците на Съветската армия у нас. Скандалните оценки са на 15-тата минута от записа.

"Казва, че ако не беше съветската армия, 50 000 български евреи щяха да бъдат депортирани". "Някой съмнява ли се, че щеше да стане така… Или тук ще кажем "Йок!", "Не", на Гьоринг и на Хитлер?", пита Христов.

Марица.бг припомня, че държави като Румъния и Унгария, които бяха също съюзници на Хитлер, без никакви колебания изпратиха своите евреи в газовите камери.

ВИДЕО ТУК

Коментари