Центърът на Хасково пълен с незаети магазини

Хасково

от Цанка Семерджиева 413 прегледа 0

Центърът на Хасково пълен с незаети магазини

Въпреки наближаващата пролет, търговията в Хасково е замряла. Това е причината за многото опразнени от търговци помещения. Поне 10-на са магазините в комплекса над реката, на които се търсят нови наематели. Наемите варират от 300 до 350 лв., но интересът съвсем не е голям. Свободни магазини има и в съседната застроена площ над реката, както и самия център, където цените за месец са от 500-600 до 1 000 лв. От години не може да се запълни комплекс „Веспрем”.

Няма поток тук, чувствително намаля откакто отвориха поредния голям китайски магазин в града, коментират търговци от затворения комплекс над реката. Стоката става все по-евтина, но клиентите са все по- малко, градът се изпразва чувствително, допълват колегите им от бутиците по „В. Търново” и „Отец Паисий” в супер центъра на града. Народът се е юрнал да пазарува в Одрин, вече всичко се купува от там- дрехи, обувки, чанти, коментира продавачка.

Почти всеки магазин в града е обявил намаления. Предлагат се тениски за 5 лв., дънки за 10, чанти за 15. Според зяпачите пък просто няма какво да се купи. Стоката е евтина, но еднаква, няма избор, смятат те.

Центърът на Хасково пълен с незаети магазини

Центърът на Хасково пълен с незаети магазини

Коментари