Бъдещи икономисти слушат лекции в съда

Образование

от Михаил Михайлов 354 прегледа 0

Ученици от финансова-стопанската гимназия "Атанас Буров" в Хасково изслушаха лекция за Конституцията на България. До 5 юни възпитаниците ще присъстват на още 4 лекции, които са свързани с административното право, обясни председателят на Административен съд - Хасково (ХАС) Хайгухи Бодикян.


Инициативата ученици да бъдат обучавани по право, се провежда за втора поредна година. Съдебният помощник на ХАС Стефан Самуилов обясни, че целта на образователната програма е повишаване правната грамотност на подрастващите. Той обеща на десетокласниците да направи лекцията им по- интересна с живи примери.

Финалът на образователната програма съвпада с провеждането на Ден на отворените врати на 5 юни, в които учениците ще могат да се запознаят на място с организацията на работа, ще се срещнат със своите лектори в съдебните зали на административния съд, а председателят на съда ще им даде разяснения относно дейността на съдиите, изискванията, на които трябва да отговарят те според Закона за съдебната власт и статута на административните съдии в България, информираха още от съда.

Коментари