Бизнесът се въздържа да наема молдовци, за сега

Бизнес зона

от Цанка Семерджиева 456 прегледа 0

Бизнесът се въздържа да наема молдовци, за сега

Все още няма работодатели от общината, заявили намерение да наемат молдовци по сключената преди време спогодба, съобщиха от Бюрото по труда в Хасково. Споразумението действа от 14 март , целта е да се осигурят кадри на новите производства.

Днес се проведе поредната трудова борса, организирана от бюрото. На нея дойдоха 13 работодатели, те бяха запознати с възможноистите да наемат молдовци. 223 бяха търсещите работа, които проучиха възможностите.

Безработните трайно намаляват, а свободните работни места растат. Някои от тях са незаети вече по година- две. Участвайки на борсите фирмите се опитват да си осигурят работнна ръка. Липсата е във всички сектори. Трайно се търсят машинни оператори и работници в различни производства, офис сътрудници, шофьори. Не достигат още готвачи, сервитьори и много други кадри.

Коментари


Все едно да кажете, че на Полско-Китайската граница всичко е спокойно, пълни глупости, как ще наемат молдовци, след като молдовците, могат много по-лесно да отидат в Румъния, която им е по-близо, езикът е същият и заплатите по-високи.