Бивш полицай вдигна ТЕЛК на балон

Доктор се изтърва, че не било рентабилно комисията да посещава по домове и болници

Хасково

от Делян Аврамов 3742 прегледа 0

Скандал избухна между първия състав на ТЕЛК в Хасково и бившия полицай Венко Паунов. Той твърди, че от комисията отказали да посетят в ОАРИЛ 80-годишната му майка Паунка.

"Майка ми изкара инсулт миналата година. Тогава подадохме документи за повишаване процента на инвалидност. След около 5 месеца от ТЕЛК изпратиха писм​о, че трябва да се яви там на 16-и т.м. Междувременно обаче здравето й се влоши и влезе в болница. Когато трябваше да отиде на комисията, тя беше в ОАРИЛ. Затова отидох аз, носих и документация. Петимата от ТЕЛК стояха и ме гледаха безучастно. Казаха ми, че нямали практика да ходят в болницата. Предложих им да ги откарам с моята кола, разстоянието е не повече от 800 метра", заяви пред репортери Паунов. По думите му лекарите от комисията пак не се съгласили и му казали да доведе майка си, щом я изпишат. "Как да стане това, тя е в напълно безпомощно състояние", възропта хасковлията, който се върнал от Англия, след като здравето на родителката му критично се влошило.

След известно висене пред кабинета на ТЕЛК, ден след случката, представители на няколко медии успяха да влязат при комисията заедно с бившия полицай.

"Нямаме практика да ходим в болници, но не сме му отказвали посещение при майка му, трябват още епикризи, за да се произнесем", обясни д-р Лиляна Михова. "Освен това господинът вчера не искаше да ни изслуша, държеше се арогантно и дъвчеше дъвка", каза лекарката. "Мога да дъвча каквото си искам, тука класна стая ли е и Вие, учителка ли сте", започна да се изнервя отново Паунов.

"Господине, освен, че дъвчехте вчера бяхте и пил", намеси се в ескалацията на напрежението и д-р Панайот Панайотов. "Не бях, не е и Ваша работа", продължи словесната престрелка.

Напрежението постепенно взе да спада, но през това време д-р Панайотов се изтърва, че посещенията на ТЕЛК по домове и болници не било рентабилно. "Вместо да прегледаме 15 човека, губим цял ден за един", обоснова се лекарят.

Тези посещения хасковската комисия извършвала веднъж месечно в петък. Накрая от ТЕЛК обещаха да посетят 80-годишната жена. Тя вече не е в ОАРИЛ, а в отделението по инвазивна кардиология. Дотогава ще бъдат окомплектовани посочените липсващи документи и приложени до ТЕЛК по служебен път, обясниха от болницата./Марица

Коментари