Пътна полиция с мащабна операция днес

20 екипа на крак в Хасково, Минерални бани

Регион

от Делян Аврамов 539 прегледа 0

Пътна полиция с мащабна операция днес

ХАСКОВО, Марица

Масирана операция в региона провежда днес пътна полиция, съобщиха от КАТ-Хасково. Акцията е на територията на цялата страна. Тя се провежда и във всички страни-членки на TISPOL. Името на акцията е EDWARD - Ден без смърт на пътя. Мотото е "Спаси животи".
Само на територията на Хасково, Минирални бани и Стамболово за 24-часови дежурства днес са мобилизирани 20 екипа на пътната полиция.
Целта е по пътищата на Европа да няма загинали хора на 21 септември. Според статистиката, около 70 души загиват по шосетата на Стария континент. Цифрата е
"Идеята е не да глобяваме, а да спасяваме човешки животи", коментира шефът на КАТ-Хасково главен инспектор Димо Чобанов. той допълни, че партньори в акцията са МРРБ, министерствата на образованието, на правосъдието и много други институции. С регионалния инспекторат на образованието е уговорен и график, по който в часовете на класните ръководители по училищата служителите на реда ще изнасят лекции по безопасност на движението.
Всеки, който желае, може да се присъединявани към операция EDWARD, като се регистрира на адрес: http://roadsafetydays.eu/.
В същото време, може да се подпише декларация за подкрепа на адрес: https://projectedward.eu/.В социалните медии може да се изпращат и подходящи видео записи (#ProjectEDWARD).
Информация от TISPOL за проекта EDWARD е публикувана на български език на адрес https://vimeo.com/226122883.

Коментари