С полиция проверяват за нехуманно отношение към животните в Хасковско

Хасково

от Милена Лавчева 204 прегледа 0ХАСКОВО
„Хасковска Марица”

Сериозни проблеми във връзка с хуманното отношение към животните по тържища и пазари за животни в страната са констатирани напоследък. Това е становището на Анималс Енджълс, които са извършили наблюдения и са пуснали доклад в Българската агенция по безопасност на храните. По заповед на изпълнителния директор на БАБХ, областният управител на Хасково Станислав Дечев свика на заседание Областната епизоотична комисия, чийто председател е зам.-областният управител д-р Стефка Здравкова.

На заседанието си комисията реши да се свикат заседания на Общинските епизоотични комисии, на които да се набележат конкретни мерки за извършване на проверки. Инспекциите да бъдат съвместни между представителите на Общината, Областната дирекция по безопасност по храните в Хасково, Областната дирекция на МВР-Хасково.

Целта е да се проверят регламентираните и нерегламентираните пазари за животни в съответната община за спазване на изискванията за хуманно отношение към животните на пазарите за животни и регламентиране на дейността на пазарите, съгласно действащото национално и европейско законодателство.

До 20 септември кметовете на общини трябва да уведомят писмено Областния управител за изпълнение на набелязаните мерки./Марица.бг

Коментари