Над 10 хиляди фалшиви парфюма и чанти унищожи Митницата

Всички стоки-менте са задържани от митническите служители на МП Капитан Андреево през 2016 г. при опити да бъдат пренесени в нарушение

Регион

от Милена Лавчева 173 прегледа 0СВИЛЕНГРАД
„Хасковска Марица”

10 563 парфюма, текстилни изделия, чехли, козметични продукти и дамски чанти, бяха унищожени под контрола на Митница Бургас, информираха от Агенция Митници. Стоките са фалшификати на световноизвестни марки и са били предназначени за реализация, както на българския пазар, така и в другите страни членки на Европейския съюз.
Унищожени чрез натрошаване бяха 6032 парфюма - имитации на 15 световноизвестни марки. Чрез механично нарязване бяха унищожени 3659 тениски, дамски и мъжки блузи и ризи, като по-голяма част от тях с логото на известни спортни марки. Унищожени бяха още 400 козметични продукта, 258 дамски чанти и 214 чехли с логото на хитови брандове, казаха от митницата.

Фалшификатите са задържани от митническите служители на МП Капитан Андреево през 2016 година при опити да бъдат пренесени в нарушение на Европейски регламент № 608/2013 и Закона за марките и географските означения.
За задържането са уведомени представители на правопритежателите на марките, които са установили, че стоките са фалшиви и според нормативната уредба трябва да бъдат унищожени. Процедурата се извършва под контрола на митница Бургас, а правопритежателите поемат разходите по унищожаването./Марица.бг

Коментари