Випове ли? СЕМ защо не се самосезира, че в най-гледаното време се лее пошлост на талази?

Телевизии ни налагат хора, влезли в шоу да се излагат за пари и малко слава, които не могат да бъдат модел за подражание

Коментари

от Цанка Семерджиева 611 прегледа 1

Випове ли? СЕМ защо не се самосезира, че в най-гледаното време се лее пошлост на талази?

Цанка СЕМЕРДЖИЕВА

"Възможно най-тъпото същество е Мегз! Била българската Ким Кардашиян ... Майкоо! Погледни се бе...! И кой нормален човек си прави видеозапис минути след като го е блъснал камион....... Тъпа на гъдулка, бате!", "Ще е хубаво да слагате едни субтитри като Мегз говори", "На една 80-годишна баба ще й се разбира по-добре отколкото на тази", "Мегз как я оглеждаше колко е жалка тая Миглена ли е ква е с тоя нейния китайски бран хахсхс смешен поръчван от Allexpress. Мисли си че тя управлява модата и че е най актуална нооо е минала покрай актуалността и де виждаше лепилото по косата с тая перука е кошмар роклята кошмар ужасна".*

Това са само част от постовете във фейсбук след първата вечер на Биг Брадър, които недвусмислено показват какво е отношението на зрителите към „звездите”, влезли в шоуто да се излагат. Защото няма съмнение, че те това ще правят. Тъпа, ама известна, к...а, ама с хиляди последователи в мрежата. Това са виповете на родна България днес (не че сред затворените в къщата няма истински звезди, ама се чудя какво правят там). Хора, влезли в шоу да се излагат срещу пари и малко слава, не могат да бъдат модел за подражание. Само че телевизиите не мислят така и ни ги налагат. Зрителите, които вечер не са си загубили времето да зяпат простотии, от сутринта биват атакувани с опити снощните изпълнения да бъдат представени като социален експеримент. Сутрешните блокове надълго и нашироко разказват какво аджеба са правили онези в еди кое си шоу. Продуценти и ментори „компетентно” и заплатено обясняват за какви дерзания става въпрос. А всичко това показва единствено простотията на т.нар. звезди, на които за жалост младите искат да подражават.

Чудя се, има ли някой в държавата, който да сложи край на това безумие? Какво виждат подрастващите на малкия екран, на който нови филми липсват, въртят се едни и същи до втръсване. А в новините се дъвче едно и също (добре че е бедствието в Щатите, иначе не мога да ги мисля с какво ще пълнят времето. „Ирма” впрочем е огромна новина само на БГ телевизиите, но това е по-друга тема. Само че "Ирма" свърши, сега дойде ред на Мондьо да пее в колата с други нарочени звезди. Това е положението.)

СЕМ защо не се самосезира, че в най-гледаните телевизии, в най-гледаното време се лее пошлост на талази? На какво възпитават телевизиите днес? Че е достатъчно да се добереш до някое шоу, да се изложиш, но пък хем ще станеш известен, хем ще ти платят. Така се вадят пари - с разтворени крака, надути джуки, много грим, рейд през поне няколко легла на футболисти. Какъв живоооот.

„Ей тоя ВИП Брадър! Чудя се, как ли са се разкрасявали жените преди да измислят силикона, ботокса, лифтинга, солариума, гримовете, екстеншъните, фитнеса, пластичните операции и т. н...", пита един възмутен като мен колега от Добрич. Ми имали са мозък и още нещо, му отговорих аз. Постът се хареса, вероятно защото преди дни 14-годишната щерка на друг нарочен за ВИП изписка, че иска силикон. Какво да иска, като няма с какво да се сети, че й липсва мозък?

В лудница ли сме, че гледаме някакви си, дето не могат нищо, да „се опитвали да се докажат на себе си”? Извинявайте, ама хората, които имат проблеми със себе, не са за телевизиите, а за други едни институции. Натискам стопа на дистанционното, за да не полудея. А тийнейджърите, които гледат?

* Няма какво да се чудите на правописа и изказа. Хора, които не четат книги, а хейтърстват в социалните мрежи, няма откъде да научат повече

Коментари