Ремонтите в 6 училища в Димитровград приключват до 15 октомври

Регион

от Михаил Михайлов 573 прегледа 0

ДИМИТРОВГРАД, Михаил МИХАЙЛОВ

Ремонтите на дворовете в шест общински димитровградски училища ще свършат най-късно до 15 октомври, но това няма да пречи на нормалното протичане на учебния процес в тях. Това заяви пред медиите кметът Иво Димов.
Вътрешното обновяване в сградите, където бе планувано вече е приключило. Строително-ремонтните дейности в дворовете и изграждането на спортни игрища по оперативна програма “Региони в растеж” ще продължат и след 15 септември. Ремонтите няма да засегнат и тържествата по повод откриването на новата учебна година в петък, коментира още Иво Димов.

С най-бързи темпове приключват ремонтите в училищния двор на „Любен Каравелов”, а тези в „Алеко Константинов“ и „Пенчо Славейков“ се асфалтират в момента. Изградени и оформени са футболни, волейболни, баскетболни и тенис игрища, лекоатлетически писти и други. Предстои изграждането на амфитеатрални трибуни, места за отдих и други.

Ремонтите в останалите училища са по-забавени. В ход е почистването на фасадите на ЕГ „Д-р Иван Богоров“ и ПМГ „Иван Вазов“, където се почиства уникалната мазилката от 50-те години на миналия век. В двора на ПМГ старият асфалт в по-голямата си част още не е премахнат.

Мащабните ремонти в дворовете на шестте школа стартираха официално на 20 юли. Средствата за проекта на стойност 6 031 000 лв. са безвъзмездна финансова помощ по европейската програма "Региони в растеж".

Коментари