"Дръзките" задигнали над 100 бона от свиленградчанин

Разбойниците били разкрити след четимесечни издирвания и претърсвания, извършени от полицията

Регион

от Цанка Семерджиева 1403 прегледа 0

"Дръзките" задигнали над 100 бона от свиленградчанин

ХАСКОВО
Цанка Семерджиева
Над 100 000 лв. са задигнали от семейство дръзките разбойници, задържани от полицията тези дни. Както по- рано съобщихме, след 4 месеца работа трима млади мъже са разкрити за извършен грабеж в Свиленград.
На 20-ти май през нощта в Свиленград те нападнали пред дома им 43-годишен свиленградчанин и съпругата му. Нападателите използвали електрошокова палка и задигнали чантата на жената, която държал мъжът. В нея имало 55 хил. евро и 5 хил.лв. и скъп телефон.
Потърпевшите подали сигнал в полицията, която предприела претърсвания и разпити. В крайна сметка престъпниците били разкрити чрез анализ на записи от видеокамери, въпреки че по време на обира тримата са били маскирани. Събрани са и много свидетелски показания. При претърсванията е открита електрошокова палка, която съвпада с описаната от потърпевшите, коментира шефът на областната дирекция на МВР Ангел Цанков.
Разбойниците са разкрити след четири месеца издирване, разпити и претърсвания от съвместните екипи от разследващи криминалисти и полицаи, които са работили в синхрон с прокуратурата, съобщи наблюдаващият прокурор по делото Николай Гугушев.
Николай Б., на 29 г., Христо Х, на 28 г., и Митко М., на 20 г. са привлечени като обвиняеми за „престъпно сдружаване за отнемане на чужди вещи в големи размери“.
Николай, който е от Свиленград и Христо, са задържани на 6 т.м., а Митко - два дни по-късно. По искане на Окръжна прокуратура-Хасково съдът е наложил мярка за неотклонение “задържане под стража” на Николай, който е отказал да дава обяснения. Аверите му са под домашен арест.
Тримата са стари познайници на полицията. Участвали са заедно в други криминални деяния - изнудвания и грабежи. Разследващите проверяват дали няма и други участници в престъпната група. За последното си деяние те могат да влязат в затвора до 15 години.

Коментари