Каратистите на “Торнадо” с 10 медала от Купа “Дръстър”

Спорт

от Веселин Тонев 197 прегледа 0

Каратистите на “Торнадо” с 10 медала от Купа “Дръстър”

СИЛИСТРА,Марица
С 10 отличия (3 златни, 2 сребърни и 5 бронзови медала) се завърнаха състезателите на хасковския клуб “Торнадо” от Международния турнир по карате за Купа „Дръстър”, който се състоя в Силистра.
Цели 4 медала донесе за отбора Анелия Мерджанова във възрастова група (2007-2008г). Хасковлийката стана първа при момичетата в индивидуалната ката и в дисциплината Макевара и взе две трети места в дисциплините ката и кумите в категория до 30 кг в по-гоната за нея възраст. Третото златно отличие в кумите до 30 кг и още 3 бронзови медала спечели другата каратистка на Торнадо Елена Михайлова. Тя остана зад победителите в Макевара и ката във още две възрастови групи. До среброто стигна в индивидуалната ката и другата състезателка от Хасково Любомира Щерева, както и 10-годишният Алтай Али в стил Макевара. От СК „Торнадо” взеха участие 6 деца.
На състезателите Ерен Ахмед и Никола Щерев малко не им достигна да се наредят и те на почитната стълбичка. Ерен изпусна бронза в двете дисциплина на ката и кумите момчета над 35 кг за момчета 2007-2008г., а Никола остана на 5-ото място кумите при момчета до 35 кг. 2007-2008 г.

Коментари