Спектакълът „Като трохи на прозореца” на сцената на "Иван Димов"

култура

от Веселин Тонев 396 прегледа 0

Спектакълът „Като трохи на прозореца” на сцената на "Иван Димов"

ХАСКОВО
"Хасковска Марица"

Младежкият театър- София ще гостува на театър “Иван Димов” с постановката “Като трохи на прозореца” . Тя ще бъде представена на 27 септември от 19 часа.

Хасковските зрители ще имат възможността да видят Малин Кръстев, играл главна роля в пиесата през 2000 г., като режисьор.

“Като трохи на прозореца” е драматизация по пиесата на Нийл Саймън "Червенокосата лейди". Тази драма с комични полутонове, има награда “Тони” за главна женска роля от сезона си на Бродуей. Режисьорът Малин Кръстев отново се обръща към проблематиката, за да повдигне важен въпрос: какво се случва, когато хората не намират опора един в друг, а се блъскат в пороците си като във висока стена?

Във фокуса е кабаретната певица Евелин Мейра (Станка Калчева), чиито кариера, брак и здраве са разрушени от непрекъснатите срещи с чашката. След неуспешно лечение тя се връща в Ню Йорк при своите приятели - Тоби (Силвия Лулчева) и Джими (Светослав Добрев), но бързо разбира, че всеки от тях води живот далеч от нейните проблеми. Ситуацията се заплита емоционално и когато се появяват персонажите на Поли – нейната дъщеря (Рая Пеева) и на Лу Танър (Петър Дочев) – бившия ѝ любовник. Но какъв е финалът? Дали всеки от персонажите ще успее да излезе от капана на собствените си пороци и ще промени себе си или те ще се превърнат в един безкраен порок – предстои да разберем в увлекателната комедия на Нийл Саймън.

Коментари