Посрещнаха 80 нови студенти в Медицинския с бонбони и късметчета (СНИМКИ)

здраве

от Михаил Михайлов 764 прегледа 0

ХАСКОВО, Михаил МИХАЙЛОВ

Посрещнаха 80 нови студенти в Медицинския с бонбони и късметчета с мисли на велики учени и личности за образованието. Днес в 10 часа бе даден старта на новата учебна година в "Тракийския университет" - Стара Загора Филиал Хасково.

Студентите бяха приветствани от проф. Биянка Торньова, която припомни, че там, където има любов към човека, има медицинска професия. Преподавателите представи зам.-директорът Таня Паскалева. От името на първокурсниците приветствие отправи отличничката Айсун Мехмед, а песен изпълни медицинската сестра Леман.

50 студенти ще се учат за Медицински сестри, а 30 ще се подготвят за акушерки. Тържеството беше в двора на Медицинския, а на входа новите студенти бяха посрещнати не с хляб и сол, а с кошница с бонбони и свитъчета с късмети, свързани в образованието им. На един от късметите беше мисълта на театрала Константин Станиславски; "Всеки ден, през който не сте попълнили своето образование, считайте безплодно и невъзвратимо изгубен за вас." Имаше и мисли на Нелсън Мандела, различни философи и учени./Хасковска Марица

Коментари