Атаката срещу българските митничари удря страната ни

България

от Цанка Семерджиева 1442 прегледа 0

Атаката срещу българските митничари удря страната ни

"Хасковска Марица" 

"Поредната атака срещу българските гранични полицаи, неподкрепена въобще с факти и доказателства". Така коментира пред БНТ евродепутатът Емил Радев скандала с обвиненията от страна на холандска евродепутатка Кати Пири спрямо българските граничари в корупция.
"Такива клевети срещу нас в даден момент стават основание за това ние да не влизаме в Шенген например. Това е атака по България", обясни той.
Скандалът тръгна, след като Пири написа писмо до българския й колега Ангел Джамбазки, че е получила близо 200 жалби от граждани на ЕС - турски гастербайтери, пътуващи транзит от България към родината си. Те твърдели, че български граничари ги тормозили с подкуп от 5 евро до 300 евро.

"Пътниците от турски произход са принуждавани да чакат по 14 часа под слънцето. Българските гранични полицаи ги насилват да дават подкупи, по неизвестни причини им налагат парични глоби, принуждават ги да мият автомобилите си с цел дезинфекция. Онези, които отказват да им плащат, са оставяни да чакат дълго по опашките", разказа холандският евродепутат.

"Няма да допуснем имиджа на България да бъде уронван по такъв брутален начин", коментира още случая Радев.

Източник:dnes.bg

Коментари