"Ирма" наводни Маями

Свят

от Цанка Семерджиева 218 прегледа 0

"Ирма"  наводни Маями

Марица 

Отслабнал, но все още опасен, ураганът „Ирма“ наводни централната част на американския град Маями в неделя, предава Reuters, цитирана от "Фокус".

Силният вятър разлюля небостъргачи и остави над 2.6 млн. сгради без електричество. Метеоролози предупредиха, че „Ирма“ все още е изключително опасен.

Торнадо е забелязано в южните части на Флорида, а приливни вълни с височина до 4,6 метра заплашват крайбрежието.

От агенцията напомнят, че поне 6.5 млн. души, което е около една трета от населението на щата, са евакуирани

В същото време в щата Флорида, САЩ, мародери започнаха да грабят безогледно по време на урагана "Ирма", съобщава ABC. Обирджиите проникнаха в различни магазини и започнаха да си присвояват стоките в тях. На кадрите можете да видите как поне 8 души са запечатани от екип на медията да влизат в магазин за спортни обувки и стоки във Форт Лодърдейл, Флорида. Някои от мародерите са счупили стъклата при незаконното си влизане в търговския обект и след това излизат, носейки в ръце, каквото са докопали, пише БЛИЦ.

Съобщава се и за подобен случай в Орландо, където голяма група е влязла в магазин и е откраднала оръжия, но след това са били неутрализирани от отряд на полицията. Снимките предизвикаха отрицателни реакции в мрежата, като повечето потребители негодуват остро, че някой може да се възползва от нещастието на друг човек и ги наричат "най-ужасния вид хора".

Според информацията, местната полиция е успяла да задържи около 20 души, заподозрени в престъпната дейност в района на ударения от мощния ураган щат Флорида

Коментари