"Много шум за нищо" от Уилям Шекспир оживява на хасковска сцена

култура

от Веселин Тонев 234 прегледа 0

"Много шум за нищо" от Уилям Шекспир оживява на хасковска сцена

ХАСКОВО
Анжелина ЯНЕВА

Пиесата "Много шум за нищо" от Уилям Шекспир ще бъде представена в читалище “Заря” в Хасково идната седмица. Постановката е на Красимир Спасов, който е носител на наградата Икар на Съюза на артистите в България за цялостно творчество.

Премиерата бе през 1997 година. "Много шум за нищо" се превърна за 20 години в едно от най-гледаните театрални представления. Над 250 000 зрители са посетили Мелпомена, за да видят майсторски изиграната импровизация на Шекспир. Поколения артисти са се превъплъщавали през годините в образите на героите.

В предстоящия спектакъл хасковлии ще видят Иван Радоев, Ненчо Илчев, Александър Дойнов, Анастатия Ингилизова, Веселин Ранков, Мимоза Базова, Милен Миланов, Гергана Дандова, Стойко Пеев, Георги Къркеланов, Мирослав Пашов, Асен Кобиларов, Евелин Костова, Йордан Ръсин, Деян Георгиев и Калин Иванов.

За музиката е помислил Стефан Вълдобрев. С тази постановка актьорът се изяви като композитор и написа известната си песен "Рай".

Комедията се издига до философското познание за човешката природа и любовта. Спектакълът ще бъде представен на сцената на читалището във вторник от 19 ч.

Коментари