Опашки се натрупаха пред гондолата на Хасковския панаир

Младежи пробваха силата на удара си на две боксови круши и го сравняваха с тази на Кобрата и Джошуа

Шоу

от Михаил Михайлов 694 прегледа 0

ХАСКОВО, Михаил МИХАЙЛОВ

Опашки има пред гондолата на хасковския панаир. Повече от петнадесет метрова върволица от хора се наредиха да чакат реда си пред голямата люлка в парк "Кенана". Много младежи са запалени и по играта на "Въздушен хокей", която струва левче. Не липсваше интерес и към двете боксови круши, на които по-буйните юнаци сравняваха силата на удара си с тази на Кобрата и Антъни Джошуа.

Пътеките около бившето езеро са заети от атракциони, които привличат стотици млади и стари. Те ще останат тук до неделя.
Сред най-желаната забава и от малки и от големи са блъскащите се колички, аква паркът, който действа на същия принцип, но в него атрактивните превозни средства са лодки. Тинейджърите предпочитаха да се качат на гондолата и неостаряващото виенско колело и други съвременни въртележки.

Хиляди хора снощи буквално обсадиха парк „Кенана“, а стотици автомобили бяха паркирани по цялото протежение на парка. Шаренията от народ и атракциони тази година определено е голяма.
А аромата на скара и понички се разнасяше надалеко. Кюфтетата и кебапчета се харчат по левче, картофките по 2-2,50 лв, казанлъшките понички има на няколко места, а цената им варираше от 2 до 4 лева, в зависимост от количеството. Има още гюзлемета, захарен памук, локуми и традиционните захарни петлета и сусамки. Средно по 3-4 лева струваше качването на различните атракциони, а превъзбудени младежи обясняваха на приятелите си, че са се возили по три-четири пъти на блъскащите се колички и са се качили още два-три пъти на гондолата. Родителите им трябва да се бръкнат най-малко с по 20 лева в джоба, за да доставят пълно удоволствие на децата си. А семействата, които бяха насядали по многото каравани и заведения трябваше да бръкнат доста по-дълбоко в кесията си.

Малките дечица, както обикновено се радват най-много на люлките и въртележките, а родителите им с нетърпение чакаха да свърши голямото бибиткане и въртене, за да могат да отдъхнат и да наблегнат на бирата и скарата.
/Хасковска Марица

Коментари