Респект респектира с 12:0 Хасково 1957

Шест отбора се включиха в първия детски футболен турнир "Богомил Попов", синът на Бабангида голмайстор

Спорт

от Михаил Михайлов 1774 прегледа 0

ХАСКОВО, Михаил МИХАЙЛОВ

Отборът на ФК Респект респектира на финала с 12:0 тима на ФК Хасково 1957 днес след обед. Облечените в жълто-черни екипи състезатели на треньорите Владимир Койнов и Живко Желев не дадоха никакъв шанс на състезателите в червено-бяло с треньор Илиян Киряков.

Така трениращите на изкуствения терен в квартал "Орфей" момчета спечелиха категорично купата, носеща името на легендарния хасковски треньор Богомил Попов. Тя им бе връчена от вдовицата на Попов - Катя. Това е първото издание на надпреварата за деца, родени до 2009 година и имаме идея турнирът да стане традиционен, казаха организаторите от община Хасково и БФС.

Третото място в състезанието спечелиха футболистите на Димитровград 1947 с треньор Трендафил Данев, които надиграха с класическото 3:0 децата от Слънце с треньори Иво Конгалов и Николай Николов. Петото място бе за тима на Асти АБ, чийто треньор е по-големият син на патрона на турнира Антон Антонов. Асти биха с 4:1 тима на АФК Хасково.

Голмайстор на турнира стана синът на Емил Ангелов Бабангида - Ернан Ангелов с 6 попадения. За най-полезен играч бе определен димитровградчанинът Владислав Вълканов.
Най-добър вратар на турнира стана Александър Соколов от УФК Асти АБ, а най-добър защитник Цвятко Димов от ФК Респект. Наградите бяха връчени от двамата синове на Богомил Попов Михаил и Антон Антонови и легендите на хасковския футбол Георги Александров-Факети, Георги Стайков, Георги Куманов и Коце Латинов.

Повече снимки от турнира вижте в Галерията на сайта./Хасковска Марица

Коментари