Бизнесмен: Полицай ми отрови кучето от страх

Видеокамери заснели как мъж слиза от трактор и хвърля хляб със синьо вещество на пазача на цех Бойко

Регион

от Михаил Михайлов 2734 прегледа 3

ИВАЙЛОВГРАД, Михаил МИХАЙЛОВ

Ивайловградчанин ще сезира организацията "Четири лапи" и ще съди полицай, който му отровил кучето, тъй като се страхувал от него.

Абсурдната случка станала до цех за обработка на камък в Ивайловградско, охраняван от Бойко, който е порода българско овчарско куче. Четириногото пазело вярно цеха, без да налита на хора, разказва натъженият стопанин Васил Костадинов.

На 31 август на бизнесмена позвънил пазачът на обекта и му съобщил, че кучето е паднало на земята с пяна на устата. Когато Костадинов пристигнал, животното вече било починало.
Работникът Митко намерил в двора на цеха парче хляб със синьо вещество по него. Ветеринари направили на следващия ден аутопсия на кучето и установили, че то е отровено. Васил Костадинов прегледал записите на охранителните камери и видял, че малко преди да се запени кучето, покрай имота му минава трактор.

"От страната на черния път нямаме мрежа, защото го направихме в нашия имот, за да могат да минават хората до близките си ниви, а не да обикалят по два-три километра, обясни бизнесменът. Тракторът на записа е на обработващия съседната нива Иван Неделчев, който е полицай. На видеозаписа се вижда как Неделчев слиза от машината си и хвърля парче с хляб на каракачанката Бойко, увери се репортер на вестника.

"Малко по-надолу по пътя открихме и изсипана синя субстанция, явно остатъка от отровата", обяснява Костадинов, който е познат в Ивайловград като Холандеца. Веднага подадохме жалба в полицията и пристигналият на място екип установи, че с това синьо вещество е отровено кучето, допълва още той.

Още същия ден бизнесменът повикал Неделчев и записал разговора им с мобилния си телефон. От записа се чува, че полицаят отначало отрича да е извършил деянието, но след като Костадинов му пуска записа от камерите на компютъра си, той си признава, че се страхувал от кучето, защото било пуснато и решил да се отърве от него. Кучето го плашило още от малко, когато стопаните му го гледали в клетка, обяснява служителят на реда в записания разговор. Той предлага парично обезщетение на собствениците.

Потърсихме за коментар по случая полицая Иван Неделчев, който заяви, че не е тровил никакво куче и че всеки е невинен до доказване на противното. После обеща да ни се обади по-късно, за да разкаже своята версия по случая, но така и не го направи./Хасковска Марица

Коментари