Версия: Детето в Стрелча може да е станало жертва на играта "Син кит"

България

от Веселин Тонев 212 прегледа 0

Версия: Детето в Стрелча може да е станало жертва на играта "Син кит"

11-годишното момче, което се самоуби с пушката на баща си в Стрелча, може да е станало жертва на смъртоносната интернет игра „Син кит”. В нея участниците трябва да изпълняват зададени им предизвикателства, последното от които е да отнемат живота си.

Искам да кажа, че категорично не е налице убийсто. Вчерашните версии за инцидент са нещастен случай или самоубийство. В късните часове на вчерашния ден разследващите се обадиха да кажат, че категорично се касае за самоубийство. Това заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова в ефира на bTV.

"В телефона му има доказателства, че то е решило да сложи край на живота си. Записал е видеофайлове е в своя телефон няколко часа преди инцидента и те са предназначени за неговото семейство", уточни тя и отказа да даде повече подробности.

"Не бива родителите да разбират от телевизията какво съдържат тези видеосъобщения", каза още тя.

По думите й в момента се изяснява дали детето само е взело решението или е било подтикнато от другиго.

"Утре за Стрелча заминава екип от психолози, с тяхна помощ ще се опитаме да разберем какво се е случило", съобщи Арнаудова.

По какъв начин детето се е добрало до това оръжие към този момент за нас е загадка", каза още тя.

Арнаудова изтъкна още, че ще се разследват и външните фактори, които е възможно да са повлияли на детето.

Това включва предположението, че то може да е станало жертва на смъртоносната интернет игра „Син кит”. В нея участниците трябва да изпълняват зададени им предизвикателства, последното от които е да отнемат живота си /Марица.бг

Коментари