Кристиана Коева победи в тенис турнира "Купа Хасково"

Шест годишния Димитър Калемджиев с победа при десет годишните

Спорт

от Михаил Михайлов 928 прегледа 1

ХАСКОВО, Михаил МИХАЙЛОВ

Седем годишната Кристиана Коева от ТК "Хасково 2015" победи в тенис турнира "Купа Хасково". Тя победи на финала във възрастовата група до 8 години шест годишният Димитър Калемджиев, който е от същия клуб. В тази възрастова група играха смесено момчета и момичета.

Надпреварата е част от празниците на града, а малките тенисисти имаха честа играта им да види първата ракета на България Григор Димитров. Номер девет в световния тенис си беше за кратко в родния град и не пропусна да посети кортовете на клуба, в който е регистриран като състезател.

Кристиана и Димитър се пуснаха да играят в в турнира до десет години, който се провежда днес. Шест годишният Калемджиев регистрира една победа и две загуби, а в надпреварата се включиха девет деца. Коева игра полуфинал и водеше в резултата при момичетата до 10 години. И има всички шансове да играе и финал там.

Турнирът продължава до края на седмицата, а награждаването на победителите ще е в петък от 12 часа. За събота и неделя са предвидени мачове по тенис за "Купа Хасково" за любители./Хасковска Марица

Коментари