Ким си има подземен град, ще се крие там при военен конфликт

Свят

от Цанка Семерджиева 231 прегледа 0

Ким си има подземен град, ще се крие там при военен конфликт

Марица вест.

Гражданите на Северна Корея са изправени пред лицето на опасната възможност от въоръжени конфликти, провокирани от лидера на Пхенян. Но Ким Чен Ун има тайни планове, които ще му позволят да избяга зад граница в случай на американско нападение, пише германското издание Focus, цитирано от "Фокус".

Ако Северна Корея бъде нападната, лидерът й незабавно ще изчезне под земята, сочат данни на разузнавателни служби. Тайна система от тунели ще позволи на севернокорейския диктатор да напусне столицата Пхенян и да избяга в Китай, откъдето да издава заповеди за военните действия. Бивш високопоставен служител на режима в Пхенян докладва за първи път преди години за мрежата от тунели, изградена за бягство на Ким Чен-ун, припомнят от редакцията.

Не само той, но и други избягали севернокорейц съобщават за гигантски свят под повърхността на земята, който включва система от бункери, пътища, железопътни линии и частен влак.

Тайният свят под Пхенян е изграден на повече от 300 метра под земята, разказа бивш секретар на комунистическата Корейска работническа партия. Тунелната система свързва Пхенян със стратегически важни места в радиус от 40 до 50 километра. Това позволява на Ким Чен-ун да избяга от Пхенян бързо и незабелязано, преди градът да бъде разрушен от бомбардировки. /Марица.бг

Коментари