Петя Кенанска с поздрав към хасковлии в Деня на Съединението

Музика за всеки вкус в празничната програма на Хасково

култура

от Веселин Тонев 368 прегледа 0

Петя Кенанска с поздрав към хасковлии в Деня на Съединението

ХАСКОВО
Анжелина ЯНЕВА

Петя Кенанска ще огласи центъра утре. Младата певица заедно с Народния оркестър към общината ще радва хасковлии на празника.

Концертът ще започне веднага след тържествения ритуал по случай Съединението на България, което ще бъде в 11 часа на площад “Свобода”.

От 19:30 ч. пък група “Хоризонт” ще изпълни няколко песни. Концертът “Изпей “Обичам те” на български” ще се състои на сцената на спортен комплекс “Спартак”.

На следващия ден любителите на БГ рапа ще могат да слушат групите Parkman и MishMash. Сцената ще ги очаква от 19 ч. Час по-късно ще излязат Jack of Spades и балет “Тангра”. “Спартак” ще бъде огласен и от Кристо и Ева в 21 ч.

На празника на града- 8 септември, Духовият оркестър към общината ще изнесе концерт от 12 часа. Той ще проведе пред театър “Иван Димов” в 12 ч. От 16 ч. децата на Хасково пък ще поздравят жителите на областния град с песни на пл. “ Свобода”. Стохолмският хор “Перуника” пък ще излезе на сцената на “Спартак” от 20;30 ч. Половин час по-късно танцьорите от фолклорния ансамбъл “Хасково” ще потропат хоро. След тях ще излязат бургаската фурия Тони Димитрова, Стефан Диомов и група “Петте сезона”. Кулминацията на празника ще бъде букет от фойерверки в 22:30 ч.

На следващия ден концертите продължават.
Георги Андреев и приятели ще радват публиката в „Заря“. Концертът “Корени от Хасково“ ще започне от 19 ч. Специално участие ще вземат Недялко Недялков, Цанислав Петков, Димчо Йорданов, Михаил Делчев, Стокхолмски хор „Перуника“, Тонка Колева, Камерен оркестър- Хасково и Народният оркестър.

На 10- ти Галина Коротаева и Светлана Миронова от ансамбъла "Съзвездието на Урал” в Екатеринбург ще озвучат пл. “Свобода” от 17 ч. Музиката ще продължи с „Хасково Танцува“ час по-късно. Ще има DJ музика,открит урок с памбос по салса, меренге, бачата. Подготвена е шоу програма с Los Pambos. Ще се проведат социални танци.

Коментари