Симеоновград тръпне за Димитринка Сергеева

Талантливата боркиня излиза днес за първото си историческо участие на Световно първенство по борба за кадетки в Атина

Спорт

от Веселин Тонев 208 прегледа 0

Симеоновград тръпне за Димитринка Сергеева

СИМЕОНОВГРАД-ХАСКОВО

Цялата спортна общественост на Симеоновград е в очакване на първото историческо участие на тяхната съгражданка Димитринка Сергеева на Световното първенство по борба за кадети и кадетки, което започна вчера в гръцката столица Атина. Димето е в категория до 38 кг и ще има за съпертички още 11 състезателки от цял свят. За да стигне до медал, освен късмет при жребия, възпитаничката на Ангел войвода (Хасково) ще трябва днес да постигне 2 или 3 победи в потока си. Влизане на дебютантката в първата шестица ще бъде също голям успех за националката.
Димитринка Сергеева е продукт на симеоновградската школа и треньора Росен Бонев. Тя от малка участва във всички дължавни първенства за момичета и има няколко златни отличия. Неизменно първа е в последните години на турнирите на малките селища и на държавното първенство по плажна борба.
Другата ни представителка на най-големия форум на борбата Петя Делчева вече покори върха в Европа и от нея очакваме да ни зарадва с нов медал. Освен това, Петя е вицесветовен шампион в категория до 40 кг.
Както вече писахме 8 борци от региона (3 от Хасково и 5 от Димитровград) ще представят България на Световното първенство.

Коментари