Премиерата на "Солени свалки" на хасковска сцена

култура

от Веселин Тонев 768 прегледа 0

ХАСКОВО
Анжелина ЯНЕВА

Хасковският театър “Иван Димов” ще посрещне на сцената си три постановки през септември. Публиката, която обожава Асен Блатечки и Калин Врачански, ще може отново да ги аплодира в Хасково. Актьорите са част от спектакъла "Смях в залата" от Майкъл Фрейн. Постановката е на Асен Блатечки, който ще блесне на сцената заедно с Яна Маринова, Милена Маркова-Маца, Невена Бозукова-Неве, Алексей Кожухаров, Стефан Щерев-Чечо, Добриела Попова и Васил Банов.

Представлението е едно от най-динамичните, играни на българска сцена. Действието се развива много бързо. В центъра на събитията е пътуваща театрална трупа, която тръгва на турне из Америка с амбицията да покори публиката в Бродуей.
Случват се куп неудачи и неразбории на групата още от генералната репетиция. Историята украсяват любовта, интригите, солените закачки между героите. Те изпадат във всевъзможни комедийни ситуации и забавни случки по пътя към желания успех. Спектакълът ще бъде на 17-и този месец.

Два дни по-късно е премиерата на "Солени свалки". Постановката е на Емил Бонев.
В нея ще участват Стефан Щерев-Чечо, Милена Маркова-Маца, Алексей Кожухаров и Добриела Попова.

Септемврийската програма ще завърши подобаващо и в Мелпомена ще се развихри заинтригуваща история. На 27-и ще гостува Младежки театър “Николай Бинев” – София с „Като трохи на прозореца“ от един от най-популярните американски драматурзи Нийл Саймън. Той е носител на наградата „Пулицър“. Има още три награди „Тони“ и толкова номинации за „Оскар“ за най-добър сценарий.

Пиесата разказва историята на Евелин Мейра, чиято кариера и личен живот са разрушени от въздействието на алкохола. След опит за лечение на своя проблем тя се завръща обратно в Ню Йорк, решена да започне нов живот.
Нейните приятели Тоби и Джими се опитват да бъдат близо до нея, но и те самите са ангажирани със собствените си мисли и дела. Ситуацията се заплита емоционално още повече, когато се появяват персонажите на нейната дъщеря Поли и на бившия ѝ любовник Лу Танър.

Постановката е на Малин Кръстев. Станка Калчева, Силвия Лулчева, Рая Пеева, Петър Дочев, Светослав Добрев, Севар Иванов ще пресъздадат пред публиката разтърсващата история.

Коментари