Късо съединение опожари стая в краварник край Узунджово (СНИМКИ)

Регион

от Михаил Михайлов 527 прегледа 0

УЗУНДЖОВО, Михаил МИХАЙЛОВ

Късо съединение във фасунгата на крушка запали стая в краварник край Узунджово днес след обед. 77 годишния фермер Петър Данев Генев и работниците му обаче запретнали ръкави и с кофи и маркуч с вода успяли да загасят стаята в къщата, в която обикновено си почиват краварите.

Те подали сигнал на телефон 112 и на место веднага пристигнаха две пожарни и линейка. "До намеса на огнеборците обаче на се стигна, защото ние сами успяхме да загасим огъня", каза бай Петър. Добре е, че няма и пострадали хора, а са изгорели дрехи, матраци на леглото и телевизора. Като видяхме гъстия дим, който се стели от къщата се уплашихме да не пламне и сламата в помещението със животните, което е залепено до нея.

От десетина години гледам 30-тина крави в обора на бившето АПК, който се намира на 4-5 километра от селото, имаме и две прасета и дузина зайци, обясни Генев, но досега не сме имали подобен инцидент. След като загасихме пламъците видяхме, че пожарът е тръгнал от фасунгата на крушка, която е на тавана. Понеже тавана е от дървени плоскости огънят се е разгорял бързо, добави пенсионера.

Петър Генев ни разведе из краварника си и с радост показа, че стоката му е жива и здрава. Електрическата ни инсталация е стара и явно е станало късо, но добре, че искрата не е пламнала в сеновала. Тогава, ако беше пламнала сламата нямаше да можем да спасим горките говеда, завърши разказа си стопанина./Хасковска Марица

Коментари