Дъги взриви „Спартак” с Temple of the king в памет на Дио, Кози и Лорд

Тридневният рок фест в Хасково завърши с много емоции за публика и музиканти от цялата страна

Шоу

от Милена Лавчева 504 прегледа 0


ХАСКОВО
Милена ЛАВЧЕВА

Сцената на спортна площадка „Спартак” в Хасково и третата вечер от рокфестивала бе взривена от здрав саунд и любими парчета за поколения фенове. В събота вечерта публиката най-напред чу изпълненията на групите Ellysium, Hangar 42 и Different Highway, които буквално се раздадоха на сцената. Емоцията и хъса, с който бандите свириха заразиха публиката, която пееше заедно с тях познатите парчета.

Около 21.30 часа излязоха и дългоочакваните John Steel с ексвокала на Rainbow Дъги Уайт. Те бяха приветсвани от множеството на „Спартак” с овации, свирене и викове „Дъги, Дъги” и „Welcome to Haskovo”.

Феновете в Хасково чуха на живо парчета от новия съвместен албум на John Steel и Дъги Уайт, който се казва “Еverything or nothing”(Всичко или нищо). Някои от песните като например "Behold the night" се завъртя в интернет само седмица преди да излезе албума и вече е хит в мрежата. Заедно с Дъги парчето се пееше и от публиката на „Спартак”. Групата изпълни още песни от репертоара на Rainbow, от времето когато Дъги Уайт е бил вокал в легендарната рок банда. Най-емоционално и силно бе изпълнението му на култовото Temple of the king на Rainbow от 1975 г., чийто вокал по онова време е покойният вече Рони Джеймс Дио.

Дъги Уайт посвети изпълнението на великите музиканти, с които е творил и които вече не са между живите: Рони Джеимс Дио, Кози Пауъл и Джон Лорд. Парчето буквално взриви публиката, а Дъги пя като за последно. Групата бе извадена на бис и изненадващо John Steel и Дъги забиха парче на Iron Maiden, което бе последно за вечерта и за рокфеста.

Поголовие от бира съпътстваше тридневния фестивал на твърдата музика. По време на концертите се разгърна и дарителска инициатива за болните деца от Хасково.

Тръпката от преживяното ще държи влага на почитателите на тежкия саунд до другата година, когато ще се състои третото поредно издание на рок фестивала в Хасково, убедени са организатори, участници и фенове./Марица.бг

Коментари