Три рок банди и „Обратен ефект” забиват довечера на „Спартак”

Шоу

от Милена Лавчева 247 прегледа 0


Милена ЛАВЧЕВА, Хасковска Марица

Четири здрави рок банди ще разтърсят Хасково и тази вечер на спортна площадка „Спартак” от 18.00 часа. Първи ще свирят групарите от Powertrena. Феновете ще имат уникалната възможност да чуят групата на живо, защото това не се случва често. Причината е, че членовете й са от различни градове - Хасково, Димитровград и Харманли и рядко се събират. Освен това момчетата работят и живеят по чужбина, което възпрепятства събирането им на една сцена. Групарите от Powertrena са тук тази вечер специално за рок фестивала и феновете.

След тях ще забият рокаджиите от Revival. Формацията също е сборна с по двама музиканти от Хасково и Стара Загора.

Третата банда, която ще чуем е Zuum от Пловдив, които свирят кавъри на Metallica и Godsmack. Почитателите на твърдата музика ще имат възможността да чуят и авторски парчета на групата.

Гвоздеят довечера са рокаджиите от „Обратен ефект”, които свирят жестоко Metallica и Pantera. Групарите отдавна не са посещавали Хасково и им е интересно да бъдат отново тук.

Момчетата от софийската банда „Еllysium” ще открият концертите утре вечер, също от 18 .00 часа. Публиката ще има възможността да се наслади на изпълненията им, които са предимно кавъри на великите Deep Purple. Ще чуем и техни авторски парчета.
После идва ред на една от най-известните хасковски рок банди Hangar 42. След тях на сцената се качват Different Highway, станали любимци на хасковлии и зрителите на „Голямото рок междучасие” по Канала 1 от миналия сезон.

Хедлайнерите на съботната вечер ще са рокаджиите от John Steel, чийто гост вокал ще е Дъги Уайт, бивш вокалист на легендарните Rainbow. Изненадата този път е, че групата е записала албум с Дъги Уайт, който ще бъде официално представен утре вечер, а феновете на „Спартак” първи ще чуят парчетата от тавата. Тя е озаглавена "Всичко или нищо" по предложение на шотландския певец. Албумът съдържа 11 изцяло авторски парчета. Текстовете са на Дъги Уайт, а музиката е на Виктор Георгиев, стилът е класически хеви метъл.

Напомняме, че на мястото на събитието посетителите могат да закупят и тениски на любимите си групи, както и диска с новия албум на Дъги Уайт с хасковската група John Steel./Марица.бг


Коментари