Хасковски славей спечели две награди на юбилейния Пирин Фолк

Камелия Ванчева и песента и "Сватбеният ден" взе наградата на публиката и приза на кмета на град Сандански

култура

от Михаил Михайлов 1306 прегледа 2

САНДАНСКИ-ХАСКОВО, Михаил МИХАЙЛОВ

Младата и талантлива хасковска певица Камелия Ванчева спечели две награди на юбилейното 25-то издание на фестивалът "Пирин Фолк 2017" в Сандански, при своя дебют. Тракийският славей грабна темпераментната публика от македонския край с прекрасната си песен "Сватбеният ден". За нея гласуваха най-много от зрителите на фестивалът и Ванчева спечели Наградата на телевизионните зрители. Камелия получи и специалната награда "Свети Врач" на кмета на община Сандански.

Тази година конкуренцията на фолклорния фест беше много голяма, защото това беше четвърт вековното му издание и в него взеха участие редица изявени певци от този край.

Камелия Ванчева направи наистина впечатляващ дебют на престижния музикален форум, тя не пропусна да благодари на всичките си фенове, близки и приятели, които са я подкрепяли по времето на целия подготвителен период и през самия фестивал. "Благодаря и на хората с които съвместно работихме и осъществихме този проект - песен: "Сватбеният ден". Музика и аранжиментът са на Ангел Ефтимов, а авторът на текста Мария Маринова", писа тя в профила си в социалните мрежи.

Всичко, което преживях на "Пирин Фолк" за мен бе като красива приказка и сбъдната мечта. Наслаждавах се на всеки миг там и имах много специални запознанства с прекрасни хора и изпълнители, каза специално за читателите на haskovo.marica.bg тя.

Ванчева добави: "Страшно много се радвам, че спечелих точно тези награди, които са от публиката и от жителите на Сандански, които са най-обективни, защото както древните римляни са казали "Глас народен, глас Божи". Камелия обеща да даде интервю за вестник "Хасковска Марица" веднага след като се върне в Хасково./Хасковска Марица

Коментари