Изпей „Обичам те“ на български“ в Хасково

Хасково

от Милена Лавчева 335 прегледа 0

Изпей „Обичам те“ на български“  в Хасково

ХАСКОВО, Хасковска Марица

Националната кампания „ Изпей „Обичам те“ на български“ ще достигне и Хасково. Концертът на група „Хоризонт„ е насрочен за 6 септември от 19,30 часа на площадка „ Спартак“. Проявата е част от празничните прояви по повод деня на Хасково 8 септември, уточниха от община Хасково.

В края на 2016-та година група "Хоризонт" стартира мащабна национална кампания за подкрепа на българския език в българската музика. Тя продължава и с концерти в цялата страна и през 2017 година.
Всички концерти, независимо дали са на открито или закрито, с кого, къде и как са организирани, са безплатни за публиката. Така всеки желаещ, обичащ музиката, изпята на български език, може да присъства на тях. Целта е кампанията да се развива и да си остане само и единствено постоянен проект с идеална цел, подкрепящ българската музика, изпята на български език. Едва 16% от излъчваната музика в родния ефир е българска. До този извод са стигнали организаторите на националната кампанията "Изпей "Обичам те" – на български".

Валери Славчев, фронтменът на група "Хоризонт" и организатор на кампанията споделя, че по официална извадка на събираните от дружествата за управление на авторските права "Музикаутор" и "Профон" на година у нас се заплащат около шест милиона за авторите. Но едва около 800 хиляди лева остават в България и са за български автори.
Национална кампания "Изпей "Обичам те" на български" 2017 г. е най-мащабната кампания в България в подкрепа на българската музика. Чрез нея се дава сцена на млади талантливи български изпълнители. Единственото условие да се участва е песните да са на български език.

Досега подкрепа за каузите на кампанията са дали много от любимите български музиканти Мери Мутафчиева, групите - "Сигнал", "Фанданго", "Атлас", "Спринт"./Марица.бг

Коментари