Изабел, Миро и Мутата джазираха лятото

Младата хасковлийка ще учи контрабас в Лос Анджелис

култура

от Михаил Михайлов 728 прегледа 0

ХАСКОВО, Михаил МИХАЙЛОВ

Триото Изабел Добрев - контрабас, китаристите Станимир Ламбов - Миро и Димитър Русев - Мутата изнесе страхотен джаз концерт в хасковския клуб "Ралица" снощи.

Докато Миро и Мутата са стари приятели и и добре познати китаристи от джаз сцената на Хасково и Димитровград, то изявата на дамата в триото Изабел бе като приятен десерт или по-скоро като черешката на тортата. Тя направи  виртуозно включване с контрабаса си по средата на концерта и се вписа идеално в ритъма на концерта.

Изабел Добрев е с хасковски корени, но от много години живее със семейството си в САЩ. Тази година тя е приета и ще  учи контрабас в елитна музикална Академия в Лос Анджелис, Калифорния. Младата дама показа завидни умения с четириструнния инструмент, а страстта и по хубавата музика си личеше от километри.

Станимир Ламбов също живее и учи в чужбина от две години. Китаристът е студент в специалност "Джаз" в реномираната музикална академия в Грьонинген, Холандия. Всяко лято Миро не пропуска да си дойде в родното Хасково, за се види с многото си приятели тук и да посвири с духовния си баща в музиката - Мутата.
Припомняме, че миналото лято Ламбов изнесе концерт в Джаз клуб "Ралица" заедно със своята приятелка от Румъния.

Триото наблегна този път повече на авторска музика, но не липсваха и класически джаз композиции като "Четири" на Майлс Дейвис и творби на Джон Колтрейн, Коул Фортър и други.

Ще имаме още едно излизане в същия състав тук, каза Димитър Русев за "Хасковска Марица". То ще е на 28 август и ще е в памет на починалия наш приятел барабаниста Стайко Делиев. Това ще е една своеобразна прелюдия за 21-вия пореден Хасково Джаз Фест, който по традиция се провежда в средата на септември./Хасковска Марица


Коментари