Евгени Консулов: Ремонтът в ОУ "Шандор Петьофи" е на 99,9% завършен (ГАЛЕРИЯ)

Хасково

от Михаил Михайлов 685 прегледа 0

ХАСКОВО, Снимки от Михаил МИХАЙЛОВ

Ремонтът в училище “Шандор Петьофи” стартира още през ноември месец и ще приключи до дни. Така ще бъде изпреварен крайния срок за завършването му, който е 11 септември. В хода на процеса обаче излязоха някои непредвидени работи, коментира техническият ръководител на обекта Милко Андреев.

Заедно със заместник-кметът Евгени Консулов те обясниха за кои ремонтни дейности са необходими допълни средства. Те ще бъдат покрити от финансовата помощ, която днес общинските съветници гласуваха на сесията.
Консулов добави, че строителната чабота по училището в квартал "Орфей" е приключена на 99,9%. Сега остава само да се изчисти и да се оборудват стаите.

Комуникираме с шефовете на фирмите изпълнители на ремонтите да се задействат по-бързо процедурите при издаването и приемането на обектите, за да се вземат съответните Акт 15 и Акт 16 на време. Така учениците ще могат да започнат новата учебна година в напълно обновените класни стаи и кабинети, добави заместник-кметът.

Единият непредвиден разход бил свързан с кабелите, които са на т. нар скара, а трябвало да се обособят отделно и да не застрашават децата. Стопери на вратите на стаите също трябвало да се монтират. Оградата е обновена напълно. Поставени са и бойлери във физкултурните салони. Необходимо е било да се извърши и допълнително сваляне на нивото на едното игрище, тъй като било под лек наклон и трябвало да се изравни терена.

Сред непредвидените разходи влизат още премахването на фундаментите на стълбовете. С общо 14 осветителни стълба разполагат двете игрище в учебното заведение.

Допълнителните средства за “Петьофи” са малко над 149 000 лв.

В Шандора отоплението ще е на газ, като има монтиран чисто нов газов котел, за да се подсигурят в зимните дни обаче са монтирали и отделен котел, който работи на дизелово гориво, работниците довършваха инсталирането им вчера. /Хасковска Марица

Коментари