Шошо на 50! Едно голямо сърце, което тупти в ритъма на баскетбола (СНИМКИ)

Спорт

от Михаил Михайлов 611 прегледа 0

Автор: Стефан РАЛЧЕВ/БЛИЦ
Снимки от Михаил МИХАЙЛОВ

За него казват, че е роден победител. И не се отказва от нищо, докато не постигне победата. За него казват, че е душата и сърцето на всичко, с което се захване. И че заради такива като него баскетболът в България все още е жив. Станислав Станков става днес на 50 години (Шошо, кога мина това време?!) Не беше далеч времето, в което Шошо блестеше с екипа на ЦСКА. Организираше атаките на тима в ролята си на незаменим плеймейкър. Такива, каквито след него май повече не се родиха у нас. Станислав е от онези хора, които приемат дори и критиките с усмивка. Широко скроен е и затова има приятели. Близки хора, на които може да разчита. Естествено, на преден и първи план са двете дами до него – Елена и Станислава. Именно на това трио се крепи баскетбола в родния град на Станислав – Хасково.

За него казват, че по-лесно е станал титуляр в ЦСКА, отколкото да започне от нулата да гради женския баскетболен тим на Хасково 2012. Станков обаче не се уплаши, напротив – работеше и знаеше, че един ден успехите ще дойдат. Дойдоха. В годината, в която навършва 50-годишнината си. Хасково 2012 спечели и титлата, и купата на България. Донесе радост на цял един град, в който баскетболът бе загубен от има-няма 25 години.

Той никога не забрави откъде е тръгнал. От онзи юношески тим на Хасково, с който стана шампион. Години след това се завърна в родното си място и родния град, за да постигне мечтите си. Освен легенда на ЦСКА да се превърне и в легенда на града си. Ако „червените“ имат много спортни величия, за Хасково личности като него са емблематични.

Невероятните му човешки качества го правят, както изпълнителителен директор на най-прогресиращия женски отбор, така и любимец на феновете със своята достъпност.

Екипът на вестник "Хасковска Марица" се присъединява към поздравите за юбилея на Станков и му пожелава още дълги години да е така емоционален, талантлив и постоянен в любовта си към баскетбола, града си и семейството си.

Наздраве ШОШО!
Чакаме титлата и купата и тази година да останат в Хасково!/Хасковска Марица

Коментари