Детска игра жили сметките за телефона

България

от Делян Аврамов 278 прегледа 0

Детска игра жили сметките за телефона

Ново мобилно приложение, насочено към децата, трупа телефонни сметки. Това е маймунката гадател Бонго. То се промотира най-вече във Facebook, но общуването става с есемеси на цена от близо 5 лв.
"Имаше реклами във Facebook и изглеждаше забавно. Имаше доста хора, които изпращат съобщение на Бонго, и прецених, че и аз трябва да опитам”, разказва 21-годишната Мария пред Нова тв за срещата си с Бонго преди година. Тя изпраща името си и конкретен въпрос до Бонго, а той „отговаря с предсказание”. Отговорът струва 2.40 лв.
Бонго влиза и в живота и телефона на 11-годишната Юлия от София. Съученичка предложила да си пише с маймунката. Детето започнало да получавала съобщения от Бонго дори и през нощта: "Пишеше, Бонго е, ще ми изпратиш ли ново съобщение”, разказа Юлия.
След като се изпрати първото съобщение, всяка седмица започваш да получаваш съобщения от Бонго, които ти се начисляват на сумата от 2.40 лв. В сайта на Бонго е описана дори цената на съобщението - 4.80 лв. Същата сума се трупа на сметката ви, дори когато Бонго ви пише.
Като адрес на фирмата, разработила приложението, е посочен континентът Австралия. На сайта на Бонго обаче има и български контакт. От българската фирма обясняват, че нямат нищо общо с Бонго освен краткия номер за есемеси./Марица

Коментари