Пробутват ни нишесте за кисело мляко

Пригответе се сами здравословна закуска

Гурме

от Цанка Семерджиева 474 прегледа 0

 
„Хасковска Марица”

Фрешовете са на мода и вече се предлагат под път и над път. Така е и с всевъзможните здравословни закуски, които вече излязоха от т.нар. магазини за здраве, за да влязат в обикновените кафетерии и павилиони. Мляко с плодове, ядки и мюсли, звучи здравословно и вкусно за много хора, които са готови да платят 2-3 лв. Горе-долу толкова излиза скромен обяд в заведенията за бързо хранене в Хасково, ще кажат други.
Не се наемаме да коментираме кой се храни по- здравословно, но няма как да бъде подминат факта, че напоследък ни пробутват всякакви глупости за здравословни. Например кофти нишесте , което се предлага като кисело мляко, с ядки и плодов сок, вместо плодчета. Нищо здравословно няма в тази закуска, обаче. Предлагаме ви да си я направите сами, като ползвате следните продукти:
•½ кофичка кисело мляко
•единична шепа обикновени мюсли
•50 грама сурови ядки (кашу, бадеми, лешници, орехи, шам-фъстък, ядки от кайсии или каквито други предпочитате, като комбинацията е по ваш избор; важно е да знаете, че всеки вид съдържа полезни вещества в различни дози)
•единична шепа сушени плодове (ябълки, боровинки, стафиди, годжи бери, кокосови стърготини, банан, папая – тук пак всичко е по избор)
•1 с.л. мед
•½ ч.л. пектин на прах (по желание – придава особен вкус на закуската)
Ето колко лесно се приготвя :
1. В купичка разбийте киселото мляко докато стане на гладка субстанция.
2. Прибавете към него пектина и меда и разбъркайте отново.
3. Вече можете да добавите мюслите, ядките и сушените плодове. Разбийте хубаво и оставете за 5 мин. продуктите да смесят вкусовете си.
Ако си приготвяне киселото мляко сами, ще сте сигурни, че няма да има Е-та. Ако не умеете, избере това от магазина, което ви се струва най- истинско. По- добро ще е от нишестето, което ни пробутват в здравословните закуски. А когато ги купувате готови, гледайте цените. Нищо чисто и истинско вече не е евтино. /"Хасковска Марица"

Коментари