Сексът лекува поне 5 проблема

здраве

от Цанка Семерджиева 318 прегледа 0

Сексът лекува поне 5 проблема

Марица 

Смятате, че най-доброто, което ни дава сексът, е разкошният оргазъм? Всъщност не е съвсем така. Оказва се, че той е най-приятното и бюджетно лечение на маса проблеми. Използвайте го по предназначение.

Страдате от депресия
Заниманията със секс забележимо подобряват настроението. В процеса на половия акт се отделят ендорфини, които отговарят за психическото удовлетворение. А според някои изследователи това е свързано с промяната в хормоналния статус, обусловен от активирането на някои центрове в главния мозък. В действителност нещата са много по-прости - качественият секс вдига настроението на химично ниво и не ви се налага да правите никакви усилия за това.

Постоянно нещо ви боли

Преди оргазъм в кръвта се отделя загадъчният хормон окситоцин. Под действието му се образуват естествени аналози на морфина. А при дамите сексът помага и за изработването на естрогени, които потискат болката, свързана с предменструалния синдром. Което значи, че сексът е най-доброто обезболяващо.

Диетата не помага

Възбудата увеличава пулса от 70 на 150 удара в минута - като при тежкоатлет, който вдига щанги. Един полов акт изгаря калории колкото при 15 минути бързо ходене на пътечката. Но пък е много по-приятен от второто. Ето и аритметичен пример - 30-минутно занимание с любов премахва 200 калории. Тоест, ако практикувате поне веднъж дневно, ще влезете в добра форма.

Хващат ви всевъзможни вируси

В кръвта на хората, които правят редовен секс, се съдържат 30 процента повече антитела, отколкото у въздържателите. Затова активните дами и господа доста по-рядко боледуват от грип, простуда и различни инфекциозни заболявания.

Не ви харесва тонуса на кожата

По време на акта се тренират практически всички групи мускули. И особено такива, които са важни за жената - таз, бедра, дупе, ръце. Освен това се изработва и хормонът тестостерон, който действа благоприятно на опорно-двигателния апарат. Редовните занимания също така подобряват осанката. 20 минути секс са равни на половинчасова утринна зарядка.

Коментари