Таксиджиите от Хасково в паника заради бягството на Пъпиша

Старши комисар Цанков разпореди на полицията в региона повишена бдителност до издирването на рецидивиста

Хасково

от Делян Аврамов 1947 прегледа 0

Таксиджиите от Хасково в паника заради бягството на Пъпиша

ХАСКОВО, Делян АВРАМОВ


Таксиджиите в целия регион вече са с повишена бдителност, след като душманинът им Петър Петров - Пъпиша избяга от затвора в Стара Загора. Някои от по-възрастните шофьори са в паника, защото си спомнят за серията му от въоръжени грабежи срещу техни колеги.

В повишена готовност са и полицаите в областта за издирването на рецидивиста. "Разпоредил съм  вече на целия личен състав да е с изострена бдителност по издирването и задържането на рецидивиста", коментира днес шефът на ОДМВР-Хасково старши комисар Ангел Цанков.

Преди 7 години Петров извърши последователно 4 въоръжени грабежа в Хасково. Това се случваше, докато обжалваше 10 г. решетки по други 2 подобни случая, станали в стамболовското с. Тънково и брезовското Зелениково. По последните 4 случая Пъпиша отнесе още 4 г. и половина решетки. 

До арестуването на Петров по стоянките в Хасково таксиметрови шофьори бяха разлепени листовки с неговия лик. През Лятото на 2007-а той беше закопчан от транспортни полицаи във влака за Бургас.

50-годишният рецидивист Пъпиша е родом от харманлийското село Славяново. Според източници на "Хасковска Марица" навремето баща му бил нещатен сътрудник на някогашната народна милиция./Марица 

Коментари