Ръководството на БК Хасково 2012 поиска оставката на общинския съветник Антон Иванов

Антон Иванов: Нямам намерение да си подавам оставката. Той добави, че не е сравнил отбора с 5 тона нафта, а е казал, че в бюджета им фигурират разходи като за толкова гориво

Хасково

от Михаил Михайлов 2925 прегледа 0

ХАСКОВО, Михаил МИХАЙЛОВ

Ръководството на БК Хасково 2012 поиска оставката на общинския съветник Антон Иванов. Той е и председател на сесийната група на ПП ГЕРБ в областния град.
Във връзка с проведена сесия на Общински съвет - Хасково на 04.08.2017, носителят на Купа България и шампион на страната "Хасково 2012", бе отъждествен с 5 тона нафта от общинския съветник на ГЕРБ Антон Иванов.
Не закъсня и реакцията на изпълнителния директор на "Хасково 2012", който поиска оставката на Иванов като общиснки съветник. Станков заяви, че иска оставката чрез медийте, които винаги са били неизменна част от успехите на "Хасково 2012".
Ето и декларацията на клуба от името на изпълнителния директор Станислав Станков:

"Уважаеми г-н Антон Иванов,
в качеството си на изпълнителен директор на Баскетболен клуб "Хасково 2012", Ви призовавам да си подадете оставката като общински съветник към общински съвет - Хасково. На последната общинска сесия, Вие си позволихте да оприличите носителя на Купа България и държавен шампион с 5 тона нафта. Считам, че подобно поведение е крайно недопустимо, изхождайки от факта, че "Хасково 2012" е едно от най-достойните лица на град Хасково, с огромна фенска маса и безкрайна любов на гражданите, които косвено сложихте под същия знаменател. Имате право да не подпомогнете финансово отбора, към което нямаме никакви претенции, но е срамно да поставяте такива етикети.
Уважаеми г-н Иванов,
ние сме носител на Купа, която е Купа на България. Ние сме шампион на Република България. Двете най-високите точки на спорта в родината ни. Ако Вие поне веднъж бяхте присъствал на наш мач или успех, щяхте да изслушате химна на България с още 1500 верни привърженици, които изпълват зала "Дружба" до краен предел. И тогава нямаше да гледате на нас и на тези хора като на 5 тона нафта, а като на достойнство и вяра, изписани на герба на град Хасково."

Потърсихме за коментар председателят на сесийната група на ГЕРБ Антон Иванов. Той каза, че всеки има право да иска каквото си реши, но няма намерение да си подава оставката като общински съветник. Иванов добави, че не е сравнил отбора с 5 тона нафта, а е казал, че в бюджета им фигурират разходи като за толкова гориво./Марица

Коментари