Бивша украинска депутатка и шофьорът й българин загинаха при жестока катастрофа

Свят

от Михаил Михайлов 779 прегледа 0

Бивша украинска депутатка и шофьорът й българин загинаха при жестока катастрофа

Красива бивша депутатката и известен политик от опозицията в Украйна загина в жестока катастрофа, докато пътувала от Италия за Хърватия. 36-годишната Ирина Бережная пътувала с осемгодишната си дъщеря. Шофьорът й бил българин, на 38 години, който също е загинал на място. Колата, с която са пътували е Мерцедес с български номера. Шофьорът изгубил контрол над управлението, колата се забила в мантинела и излетяла от пътя.

Двамата с Ирина са загинали на място, детето се разминало без сериозни наранявания.Момичето е хоспитализирано в хърватския град Задар. Инцидентът е станал около 1,30 през нощта срещу събота в Хърватия, на пътя между градовете Масленица и Поседаре.

Ирина Бережная е родена в Луганск през 1980 г., завършила е юридически факултет в Киевския университет "Тарас Шевченко". От 19-годишна се занимава с бизнес, успешно работила по специалността си. През 2007 г. била избрана за депутатка във Върховната рада от Партията на регионите.

Бившата депутатка е сред най-големите критикуващи сегашната власт в Украйна, особено на президента порошенко, пишат местни медии. Руски сайт заподозря, че зад трагедията стои заговор на украинските и хърватските спецслужби.

Коментари