Как да ядем много и да не пълнеем ?

здраве

от Веселин Тонев 357 прегледа 0

Как да ядем много и да не пълнеем ?


Много хора приемат, че за да бъде ефективна диетата им, те трябва да ограничат значително приема на храна. Американският специалист по правилно хранене Хорхе Круз казва, че има начин да се яде повече, а в същото време да тежим по-малко. Диетите на Круз са били следвани стриктно от звезди като Дженифър Лопес, Анджелина Джоли и Ева Лонгория, пише "Бизнес инсайдър". Круз казва, че хората имат способността да "прекратят глада", като консумират големи количества храни с ниско съдържание на калории и енергийна плътност. 


Това е концепция, която бе представена за първи път от д-р Барбара Дж. Ролс, професор по хранителни науки в държавния университет в Пенсилвания. Според Ролс храни с ниска енергийна плътност - като плодове и зеленчуци с високо съдържание на вода - са ефективни в подпомагането на хората да намалят общия прием на храна. 


Круз обяснява разликата между яденето на картофен чипс или ягоди като лека закуска. Той казва, че може да приемете 100 калории от ядене на чипс, но същото количество може да си набавите, ако предпочетете 25 ягоди. Тъй като в една ягода има по-малко количество калории, отколкото в картофените чипове, може да ядете много повече. Това ще ви накара да се почувствате по-сити за по-дълго време. Така че, вместо да приготвите лазаня с макарони, Круз предлага да замените макароните с тиквички. За десерт Круз предлага един от любимите му - сладолед, направен изцяло от плодове, като ягоди и банан, които са смесени заедно. Колкото повече плодове и зеленчуци включвате във вашата диета, толкова по-лесно ще ви бъде да поддържате по-малка талия, докато все още ядете повече храна.

blitz.bg/zdrave

Коментари