Мариела Чиликова: Олга Дубровина ми е била пример за професионално отношение към баскетбола

Спорт

от Михаил Михайлов 1145 прегледа 0

Мария Маринова от BGbasket.com представя Мариела Чиликова:

Само за пет години Хасково 2012 се превърна в един от водещите отбори в женското ни баскетболно първенство. Тимът се представи изключително силно през миналия сезон и спечели титлата и Купата на България.

От следващата година повече игрово време се очаква да получи и една от младите състезателки в отбора – Мариела Чиликова. Тя е все още не е завършила гимназия, но успява да съчетава училището и баскетбола. Като всеки млад спортист и тя мечтае един ден да играе на високо ниво. Споделя, че една от силните й страни е всеотдайността й на терена.

- Как избра баскетбола и защо се запали точно по този спорт?

- Стъпих за пръв път в баскетболната зала заради една моя много близка приятелка. Тя впоследствие се отказа, но аз се радвам, че продължих, защото сега нямаше да съм човека, който съм.

- Колко си висока?

- Около 170 см.

- В кои отбори си играла до момента?

- Хасково 2012.

- Кой е треньорът, от когото си научила най-много до момента?

- От всеки треньор съм научила много, но най-вече от Елена Станкова, която продължава да развива моя стил на игра, стараейки се към най-доброто, на което съм способна.

- Кой е най-големият ти успех?

- Мога смело да заявя, че това е златният дубъл, който направихме през предходния сезон. Доказахме потенциала си като, макар и млад, но добре развиващ се отбор, превръщайки баскетбола в един от водещите спортове в града.

- Кой е най-добрият ти приятел, свързан с баскетбола?

- Приятелите ми, свързани с баскетбола, не са малко и не по-малко маловажни, но Станислава Станкова се превърна в един от най-добрите от тях. Тя е разбираща, подкрепяща и напътстваща ме във всяко едно действие.

- Любим отбор?

- Нямам само един любим отбор, но Барселона е един добър пример.

- Любим играч?

- Любимите играчи също не са малко, но този, върху когото имам преки наблюдения, е Олга Дубровина, отличаваща се с едно много високо професионално ниво.

- Гледаш ли баскетбол, кое е любимото ти първенство и защо?

- Разбира се, че гледам, едно от любимите ми е Евролигата.

- По колко пъти в седмицата тренираш и по колко часа на ден?

- Обикновено имам по една или две тренировки на ден с продължителност около два часа всяка./Марица

Коментари