Хасковлийката Камелия Ванчева ще участва на "Пирин Фолк"

Тя е единствената участничка от Хасково на 25-то издание на фестивала, което ще се проведе от 25 до 27 август

култура

от Михаил Михайлов 1101 прегледа 0

ХАСКОВО, Михаил МИХАЙЛОВ

Хасковлийката Камелия Ванчева се класира и ще вземе участие на фестивала "Пирин Фолк" в Сандански 2017. Тя е единствената участничка от Хасково на 25-то юбилейно издание на фестивала, което ще се проведе от 25 до 27 август в красивия югозападен град. За да се класира на престижния музикален форум Камелия е минала сериозна пресявка от много участници пред квалифицирано жури в София.
Сред другите участници в конкурса тази година са внучките на легендарната изпълнителка Гуна Иванова - сестрите Ива и Велислава Костадинови, Васко Лазаров, Дует „Пирин“ са Радостина Димова и Румен Иванов, Ивайло Герасимов, Илиян Михов и други.
Конкурсът е за авторска македонска песен, но Ванчева е решила да представи своя прочит по темата с песента „Сватбеният ден“ по музика и аранжимент на Ангел Ефтимов, текстът е на Мария Маринова. С тази песен Камелия ще участва в Конкурса за авторска македонска песен. 24-годишната народна певица ще се включи и в Конкурса за изпълнителско изкуство. Там тя ще изпее на живо и песента „Защо си, девойко, натъжена“.

Камелия Ванчева е родена на 25 февруари 1993г. в Хасково. Пее от ранна детска възраст, а на 16-годишна възраст записва първата си авторска песен "Хасковски моми". Завършила е основното си образование в СОУ „Васил Левски” в Димитровград с профил музика (със специални предмети народно пеене и пиано). През ученическите си години е посещавала музикална школа в Младежки център в град Хасково.

По време на музикалното си образование е била солистка в Ансамбъл за Народни песни и танци (ПАНПТ) „Китна Тракия” в Хасково.
Награждавана е със златни медали на фестивала за Народни песни и танци "Орфеево изворче" град Стара Загора, с първи награди в Национален конкурс Музикални награди СОУ "Екзарх Антим I" град Казанлък./Марица

Коментари